5 MANFAAT GARAM HIMALAYA

Penggunaan garam himalaya yang berwarna pink ini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan aspek kecantikan dan kesihatan. Garam ini adalah seratus-peratus asli dan hampir seperti tidak diproses. Oleh sebab itu, ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh individu seperti potasium, kalsium, magnesium, zinc dan macam-macam lagi. Jadi jom ketahui 5 manfaat garam himalaya.

MENCEGAH PENUAAN

Salah satu manfaat garam himalaya ni adalah mencegah penuaan dimana anda boleh kekalkan kelihatan muda kerana dengan garam himalaya anda boleh elakkan terkena kesan seperti kulit kusam, kering dan kerutan.  Garam himalaya akan bantu dalam proses pengelupasan sel kulit mati dan akan anda kelihatan lebih muda dan “glowing”.

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+malaysia+5+manfaat+garam+himalaya

MENJAGA KESIHATAN KUKU

Kesan garam himalaya ini mampu menghilangkan kekuningan di bawah kuku anda dimana kuku anda akan kelihatan bersinar indah selepas menggunakan garam himalaya ini. 

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+malaysia+5+manfaat+garam+himalaya

MENGHILANGKAN JERAWAT

Jerawat disebabkan oleh sebum berlebihan pada permukaan kulit.  Cara yang berkesan untuk menghilangkan jerawat adalah untuk sering melakukan eksfoliasi menggunakan garam himalaya.  Kesan garam himalaya akan bantu menghilangkan sel kulit mati dan kurangkan minyak berlebihan di muka. 

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+malaysia+5+manfaat+garam+himalaya

MENGHILANGKAN STRES

Menghilangkan stres juga merupakan salah satu daripada 5 manfaat garam himalaya ini.  Selain daripada garam himalaya ini digunakan pada wajah, ianya juga boleh digunakan untuk waktu anda mandi.  Hal ini kerana, apabila dicampur sedikit garam himalaya ke tab mandi ianya dapat menghilangkan stres, menenagkan otot yang sakit, bantu untuk tidur dengan lebih lena dan menurunkan tekanan darah.

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+malaysia+5+manfaat+garam+himalaya

MENGHILANGKAN SELULIT

Selulit juga merupakan salah satu daripada 5 manfaat garam himalaya ini.  Ianya sangat biasa dialami oleh semua orang terutama pada wanita, hal ini disebabkan oleh timbunan lemak di bawah kulit.  Namun, para wanita mestilah hendak kulit yang halus dan lembut jadi dengan menggunakan garam himalaya sebagai skrub badan dapat mengurangkan kesan selulit. 

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+malaysia+5+manfaat+garam+himalaya

Akhir sekali, saya nak kenalkan Himalayan Salt Scrub and Bath daripada Razowa ni. Skrub ini dapat membantu merawat bahagian badan yang berjerawat, mencegah penuaan, mengurangkan stres, menghilangkan selulit dan mampu menyihatkan kuku. Ianya digunakan sebagai eksoliasi, dimana selepas mandi dan sebelum mengeringkan badan anda boleh ambil sedikit garam himalaya ni dan gosokkan di bahagian yang berjerawat itu. Mudah kan?

Cara untuk dapatkan Himalayan Salt Scrub and Bath Razowa boleh lihat di bawah 😍👇🏻

Himalayan Salt Scrub and Bath Razowa boleh didapati di Tini’s Spa Shah Alam, Ampang, bangi dan agen berhampiran anda. Senarai pengedar di Instagram @razowa.resellers . Anda juga boleh dapatkan secara online di www.razowa.com. Lihat testimoni pengguna Himalayan Salt Scrub and Bath Razowa ini di Instagram @razowamalaysia dan Facebook Razowa.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *