5 JENIS-JENIS BENGKUNG

Semasa berpantang bengkung ini adalah untuk mengelakkan kemasukan angin sejuk di liang-liang perut.  Selain itu, dapat mencegah anda daripada makan berlebihan dan juga membantu kempiskan perut selepas bersalin. Terdapat pelbagai jenis bengkung pada zaman sekarang ini maka marilah kita kenali 5 jenis-jenis bengkung dengan teruskan membaca di bawah!

bengkung+3+saat+razowa+malaysia+5+jenis+bengkung

BENGKUNG JAWA

Pada zaman ibu kita dulu adalah Bengkung Jawa. Bengkung ini boleh dipakai sambil berdiri atau baring.  Sebaiknya dililit oleh orang lain yang pandai kerana hendak melilit dan mengikat bengkung jawa ini memerlukan kemahiran kekuatan tangan .  Bengkung jawa ini juga agak mengambil masa yang lama untuk dipakai.  

bengkung+3+saat+razowa+malaysia+5+jenis+bengkung

BENGKUNG ZIG ZAG

Seterusnya, bengkung zig zag ialah inovasi bengkung jawa untuk memudahkan para ibu memakai sendiri bengkung.  Perlu pastikan pakai saiz yang betul kerana bengkung zig zag ini tidak boleh ejas mengikut saiz. 

bengkung+3+saat+razowa+malaysia+5+jenis+bengkung

BENGKUNG 3 SAAT RAZOWA

Bengkung 3 Saat Razowa dihasilkan untuk ibu yang bersalin normal mahupun Caesarean kerana ianya sangat mudah untuk ke tandas, sangat menjimatkan masa.  Ianya juga sangat membantu ibu-ibu untuk membentuk badan secara pantas dan berkesan.  Ramai mencari bengkung yang mudah dilaras mengikut keselesaan.  Ia boleh dipakai oleh ibu-ibu Caesar sebaik luka pembedahan kering untuk menyokong di bahagian perut supaya lebih selesa.

bengkung+3+saat+razowa+malaysia+5+jenis+bengkung

BENGKUNG BARUT

Bengkung barut ni boleh pakai sendiri sambil baring atau berdiri.  Cumanya bahagian bawah perlu dilonggarkan sedikit untuk memudahkan pergi ke tandas. 

bengkung+3+saat+razowa+malaysia+5+jenis+bengkung

BENGKUNG BERZIP

Bengkung zig zag berzip ialah inovasi bengkung zig zag yang mengambil kira faktor masa, mudah dipakai dan mudah ke tandas. 

Akhir sekali, saya nak kenalkan bengkung berpantang paling mudah iaitu Bengkung 3 Saat RAZOWA. Bengkung ini mudah dipakai sendiri, mudah ke tandas dan sesuai untuk bersalin secara Caesar dan normal kerana boleh dilaraskan. Material sangat selesa, sejuk dan serap peluh. Sesuai untuk saiz badan XS hingga 4XL.

Lihat cara pakai Bengkung 3 Saat di bawah. Mudahkan?

Bengkung 3 Saat Razowa boleh didapati di butik bayi, farmasi, spa dan agen berhampiran anda. Senarai pengedar di Instagram @razowa.resellers . Anda juga boleh dapatkan secara online di www.razowa.com. Lihat testimoni pengguna Bengkung 3 Saat Razowa ini di Instagram @razowamalaysia dan Facebook Razowa.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *