3 CARA MENGATASI JERAWAT DI BADAN

Jerawat menjadi masalah kulit yang sangat biasa dialami oleh ramai orang.  Oleh itu, bukan hanya di wajah malah jerawat juga boleh muncul di mana sahaja pada bahagian badan seperti leher, bahu, punggung, belakang badan dan dada.  Jadi di sini, terdapat 3 cara untuk mengatasi jerawat di badan. Mari kita teruskan membaca untuk tahu lebih lanjut!

MANDI SECARA TERATUR

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+3+cara+mengatasi+jerawat+di+badan

Dalam mengatasi masalah jerawat badan, anda perlu kerap mandi.  Mandi secara teratur dapat bantu menghilangkan pori-pori tersumbat dengan lebih cepat.  Bukan hanya itu, tubuh badan akan terasa lebih segar. 

PERBANYAKKAN MINUM AIR KOSONG

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+3+cara+mengatasi+jerawat+di+badan

Perbanyakkan minum air kosong akan membantu untuk mengurangkan jerawat di badan dan membuat kulit anda jadi lebih sihat.  Selain itu, anda juga perlu menghindari makanan yang mengandungi gula berlebihan. 

HIMALAYAN SALT SCRUB AND BATH RAZOWA

himalayan+salt+scrub+and+bath+razowa+3+cara+mengatasi+jerawat+di+badan

Salah satu 3 cara mengatasi jerawat di badan adalah dengan menggunakan garam himalaya. Ianya berkualiti tinggi.  Mandi garam ini terbukti terapeutik untuk mengurangkan jerawat, ekzema dan kulit kering.  Jadi garam himalaya ini sangat membantu untuk menghilangkan jerawat di badan. 

Akhir sekali, saya nak kenalkan Himalayan Salt Scrub and Bath daripada Razowa ni. Skrub ini dapat membantu merawat bahagian badan yang berjerawat. Ianya digunakan sebagai eksoliasi, dimana selepas mandi dan sebelum mengeringkan badan anda boleh ambil sedikit garam himalaya ni dan gosokkan di bahagian yang berjerawat itu. Mudah kan?

Cara untuk dapatkan Himalayan Salt Scrub and Bath Razowa boleh lihat di bawah 😍👇🏻

Himalayan Salt Scrub and Bath boleh didapati di Tini’s Spa Shah Alam, Ampang dan Bangi, dan secara online di www.razowa.com. Lihat testimoni pengguna di Instagram @razowamalaysia dan Facebook Razowa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *